вторник, 21 декември 2010 г.

Питки с плънка

За тестото:
600 гр брашно
1 пакетче суха мая
300 гр айрян
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 жълтък за намазване

За плънката:
100 гр шунка /бекон или мек колбас по избор/
100 гр кашкавал
100 гр лютеница

Замесва се меко тесто. След втасването се разделя на 12-15 еднакви топки. Всяка топка се разтегля с ръка на кръг, в средата й се поставя 1/2 ч.л. лютеница, кубчета шунка и кашкавал и внимателно се загръщат краищата, оформяйки отново топка. Нареждат се в тава с пекарска хартия и се оставят съвсем малко да втасат.
На повърхността на всяка питка се правят два разреза с нож, така че да се вижда плънката.
Питките се мажат с жълтък и се пекат в умерна фурна до готовност.

1 коментар:

  1. Страшно вкусни питчици. Имат вкусът на мини-калцонета и топли са божествени. Благодаря за рецептата. Направила съм малко несполучлива снимка в моя блог.Ако желаеш можеш да я видиш.

    ОтговорИзтриване