За Хрушчовското /неостаряващо/ тесто:
50 гр жива мая
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. захар
200 гр мек маргарин
около 3 1/2 ч.ч. брашно
смлени орехи, захар и канела за пълнеж
Маята се разбърква с вилица със солта докато се втечни. Прибавят се млякото и захарта.
В брашното се прави кладенче, изсипва се маргаринът и млечно-маяната смес. Замесва се еластично тесто. Увива се в домакинско фолио и стои поне 4 часа в хладилник. /Тестото е наречено "неостаряващо", защото може да се съхранява със седмици в хладилника/.
Студеното тесто разточваме на кора с дебелина 1 см, поръсваме с разбърканите със захар и канела на вкус орехи и завиваме на руло.
Режем на парчета с дебелина около 1,5 см, нареждаме охлювчетата върху пекарска хартия и печем в предварително загрята фурна до зачервяване.
Източник: Форум БГ-мамма
Няма коментари:
Публикуване на коментар