Продукти:
1 пакет бишкоти - 125 гр
500 гр готварска сметана/аз сложих сладкарска/
400 гр заквасена сметана
чаша еспресо
есенция ром
някакво сладко, по-кисело - кайсии, боровинки, вишни
стафиди, сушени плодове
В подходящ съд се подрежда пласт бишкоти. Напръскват се леко с еспресото.
За крема се разбиват двата вида сметана и се ароматизират с 1/2 капсула есенция ром.
Бишкотите се покриват с ром, отгоре се разпределят нарязаните на парченца сушени плодове и малко от сладкото. Изсипва се половината крем. Покриват се с втори пласт бишкоти, напръскват се с еспресо и се покриват с останалата част от крема.
Сладкишът се охлажда няколко часа в хладилник.
Гарнира се по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар