вторник, 28 декември 2010 г.

Ябълков мус

Продукти:
500 гр ябълки /или 300 гр ябълково пюре/
100 гр захар
250 мл сладкарска сметана
1 ванилия
5 гр желатин

Ябълките се почистват, обелват и нарязват на дребни парчета. Сваряват се до готовност, отцеждат се и охладени се пасират. Добавя се захарта и ванилията.
Към ябълковото пюре се прибавя сметаната и сместа се разбива на ниски обороти 3-4 мин докато се сгъсти.
Желатинът се залива с 50 мл вода и се оставя да набъбне. Разтопява се на водна баня и се прибавя към ябълковата смес. Разсипва се в чаши и се охлажда 2 ч в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар