вторник, 28 декември 2010 г.

Толумбички

Продукти:
250 мл вода
100 гр краве масло
1/2 ч.л. сол
150 гр брашно
4 яйца

Сироп:
500 гр захар
500 мл вода
щипка лимонтозу

Приготвя се парено тесто - водата се слага да заври с маслото и солта, изсипва се брашното и се бърка енергично, докато се отлепи от стените на съда. Охлажда се. Яйцата се прибавят едно по едно, като след всяко тестото се бърка добре, докато поеме яйцето.
Тестото се изсипва в  пош със звездовиден накрайник и във вряща мазнина се шприцоват пръчици с дължина 6-7 см.
Пържат се до златисто и се охлаждат.
За сиропа се кипват водата и захарта, варят се 5 мин и се прибавя лимонтозуто.
С горещия сироп се заливат студените толумбички.
Престояват няколко часа докато поемат сиропа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар