четвъртък, 23 декември 2010 г.

Ябълков сладкиш

Продукти:
1 яйце
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно + 1 ч.л. бакпулвер
2 ванилии

4-5 ябълки /настъргани на едро ренде/
1/2 ч.ч. едро нарязани орехи
1 ч.л. с връх канела

Яйцето се разбива със захарта, добавят се млякото, олиото, брашното и ванилиите. В подходяща тава /при мен тортена форма с диаметър 26 см/ се изсипва половината смес, отгоре ябълките, разбъркани с орехите и канелата/ и внимателно се покрива с останалата смес.
Сладкишът се пече в незагрята фурна 40 мин.
Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар