четвъртък, 23 декември 2010 г.

Ябълков сладкиш с карамел

Продукти
За пандишпаненото тесто:
3 яйца
3 с.л. захар
3 с.л. брашно
1 бакпулвер

2-3 ябълки
5 с.л. захар
1/2 пакетче краве масло /65 грама/
1/2 ч.ч. едро смлени орехи
кокосови стърготини за поръсване

В подходяща кръгла, по-дълбока форма /долната част на електрическа тенджера/ се карамелизарт 5 с.л. захар. Като се втвърди карамелът отгоре се нареждат резенчета обелена ябълка. Разпределя се маслото на парченца и се задушва 5 мин. под капак.
Наръсва се със смлените орехи и отгоре се изсипва пандишпаненото тесто.
Пече се на 160 градуса около 30 мин.
Обръща се още топъл и се поръсва с кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар