четвъртък, 23 декември 2010 г.

Пирог със смокини

Продукти:
60 гр масло
250 гр кисело мляко
2 яйца
75 гр захар
1 ванилия
щипка сол
настъргана портокалова кора
20 мл ром
200 гр грис
2 ч.л. бакпулвер
6 узрели смокини

Киселото мляко се разбива с яйцата, захарта, солта, ванилията, портокаловата кора и рома.
Към тях на тънка струя се прибавя разтопеното масло. Грисът се смесва с бакпулвера и се добавя към сместа. В намаслена и поръсена с галета кексова форма се изсипва тестото, отгоре се подреждат разполовените смокини с разреза нагоре.
Пирогът се пече 45 мин на 180 градуса.
Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

Източник: сп. Кулинарен журнал

Няма коментари:

Публикуване на коментар