вторник, 28 декември 2010 г.

Кокоски "Ангелски очи"

Продукти за 50 бр.:
300 гр брашно
120 гр захар
100 гр кокосови стърготини
200 гр меко краве масло
2 жълтъка
щипка сол
пудра захар за поръсване
60 гр червено желе /от ягоди, малини, дюли/

Маслото се разбива с жълтъците. Добавят се захарта, кокосовите стърготини, щипката сол и брашното. Получава се меко, леко лепнещо тесто.
От него се оформят топчета с големина на орех. Поставят се в тава, покрита с пекарска хартия, и с подходящ предмет в средата на  всяко топче се оформя вдлъбнатина с диаметър около 1 см.
Кокоските се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 12 мин или докато съвсем леко порозовеят.
Охлаждат се и се поръсват с пудра захар.
Във всеки отвор с малка лъжичка се сипва от червеното желе.

Източник: kuechengoetter.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар