За тестото:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 непълна ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
1 пакетче канела
6 с.л. мед
брашно до меко тесто
За белтъчната глазура:
1 белтък
няколко капки лимонов сок
150-200 гр пудра захар
Замесва се меко тесто. Разточва се на лист с дебелина 0,5 см. С подходящи шаблони се изрязват сладки, които се пекат в предварително загрята фурна до готовност. Още горещи се намазват с разтворено в разбит жълтък какао, за да лъщят.
Изстиналите меденки се украсяват с белтъчната глазура и се оставят да изсъхнат.
До Коледа се съхраняват в затворена метална кутия с няколко резена прясна ябълка, от която омекват.
Няма коментари:
Публикуване на коментар