четвъртък, 23 декември 2010 г.

Пай с круши

Продукти:
1 кофичка /400 гр/ кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. захар
125 мл олио
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
3-4 круши

Киселото мляко се разбърква със содата и захарта на ръка. Добавят се олиото, ванилиите и пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава.
Крушите се почистват от семенниците и се нарязват на тънки филийки. Подреждат се на повърхността.
Паят се пече в умерена фурна 30 мин или до суха клечка.
Изстинал се наръсва обилно с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар