За тестото:
200 гр извара
2 яйца
4 с.л. захар
щипка сол
5 с.л.олио
250 гр брашно
2 ч.л. бакпулвер
За крема:
280 мл прясно мляко
20 гр нишесте
3 с.л. захар
Изварата се претрива през сито. Добавят се захарта, олиото, щипка сол и леко разбитите яйца. разбъркват се до гладък крем.
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя по малко към изварения крем. Замесва се меко, лепкаво тесто. Охлажда се 20 мин в хладилник.
През това време се приготвя крем подсладеното мляко и нишестето.
Тестото се разделя на 15 къса, всеки от който се оформя на леко сплесната кръгла питка. Поставят се в тава, застлана с пекарска хартия. В центъра на всяка се оформя вдлъбнатина с дъното на малка чашка.
В нея се сипва по 1 с.л. от крема. Украсява се с лентички от праскови или кайсии от компот.
Ватрушките се пекат на 180 градуса 25-30 мин - докато краищата им порозовеят.
Още горещи краищата се намазват с краве масло.
Източник: Готовим дома.ру
Няма коментари:
Публикуване на коментар