четвъртък, 23 декември 2010 г.

Сладкиш с тиква и карамел

Продукти:
400 гр тиква
4 яйца
7+4 с.л. захар
4 с.л. брашно
1 бакпулвер
75 гр краве масло
2 ванилии

Тиквата се нарязва на парчета и се сварява до готовност /но без да се развари/ в малко вода. Излишната вода се отцежда, тиквата се наръсва с малко захар и се оставя да се охлади.
На дъното на подходяща форма се карамелизарт 7 с.л. захар. Карамелът се охлажда и върху него се нареждат парчетата тиква. Поливат се с разтопеното масло. От яйцата, 4 с.л. захар, брашното, бакпулвера и ванилията се приготвя пандишпанено тесто. Излива се върху тиквата и сладкишът се пече в умерена фурна до готовност. Още топъл се обръща в поднос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар