За тестото:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 непълна ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
1 пакетче канела
6 с.л. мед
брашно до меко тесто
За белтъчната глазура:
1 белтък
няколко капки лимонов сок
150-200 гр пудра захар
Тестото се разточва на лист с дебелина 4-5 мм.направо върху пекарска хартия. Изрязват се по шаблон стените и покривът на къщичка. Внимателно се отстранява излишното тесто. Елементите се пекат в предварително загрята фурна на средно положение. Готови са бързо, за коло 10 мин.
След изстиване се украсяват със захарна глазура, приготвена от 1 белтък, няколко капки лимонов сок и около 150 - 200 гр. пресята пудра захар.
Гъстият белтъчен сняг се сипва в найлонов плик с отрязано крайче и се украсяват стените.
След като украсата засъхне внимателно се слепват стените и покрива пак със същата глазура. Може да изполвате парченца от клечки за зъби за по-стабилно фиксиране. Останалата украса и аранжирането на къщичката оставям на Вашето въображение.
* Декември 2008 г.
*Декември 2010
Няма коментари:
Публикуване на коментар