четвъртък, 23 декември 2010 г.

Марципан "Варна"

150 мл вода
70 гр. краве масло
150 гр брашно
500 гр пудра захар

Марципан "Варна" се приготвя като във врящата вода се разтваря маслото и се изсипва наведнъж брашното. Разбърква се добре и се изсипва на плот, разстила се докато се охлади.
Полученото тесто се измесва с пудрата захар докато я поеме всичката. Увива се в домакинско фолио и се охлажда в хладилник.
Марципанът се оцветява в желан цвят със сладкарски бои за покриване на тортата, като част от него се оцветява по желание за различна украса.
Разточва се върху пекарска хартия на много тънък лист, позволяващ да се покрие цялата торта / включително и отстрани/. Пренася се и се захлупва върху тортата с помощта на хартията. Изглажда се и се оформя внимателно по тортата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар