вторник, 28 декември 2010 г.

Крем Карамел

Продукти:
1 л прясно мляко
6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
8 с.л. захар за карамелизиране

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се прясното мляко и сместа се аломатизира с ванилията.
Захарта за карамелизиране се загрява докато се получи средно тъмен карамел. Разсипва се веднага върху дъното на 8 огнеупорни купички. Отгоре се излива млечно-яйчната смес.
Купичките се поставят в тава, в която се налива студена вода.
Крем карамелът се поставя в студена фурна и горния реотан се намалява/изключва, щом отгоре хване коричка.
Следи се водата на водната баня да не заври - при нужда може да се долее студена или да се добавят кубчета лед.
Преди сервиране крем Карамелът се обръща в подходяща чинийка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар