вторник, 28 декември 2010 г.

"Кемал паша"

Продукти:
125 гр омекнало краве масло
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
3 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия

Сироп:
5 ч.ч. вода
2 1/2 ч.ч. захар
2 ванилии

Плънка:
смлени орехи и канела
сирене

От изброените продукти се замесва меко тесто.
Откъсват се парчета с големина по-малка от яйце.
В средата им се поставя плънка - смлени орехи, овкусени с канела или натрошено сирене.
Оформят се топчета, поставят се върху пекарска хартия и се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване.
Захарта се залива с водата и сиропът ври 10 мин. Ароматизира се с ванилията.
Изстиналите сладки се заливат с горещия сироп и престояват няколко часа /най-добре една нощ/ докато се напоят добре.

Източник: Берина_Форум БГ-мамма

Няма коментари:

Публикуване на коментар