вторник, 28 декември 2010 г.

Портокалови трюфели

Продукти:
300 гр натурален шоколад
50 гр краве масло
150 мл сметана
настърганата кора на 1 портокал
50 мл портокалов сок
шоколадови пръчици за овалване

Шоколадът се начупва на парчета и заедно с маслото се разтопява на водна баня. Прибавя се загрятата сметана и се разбърква до хомогенизиране.
Ароматизира се с портокаловия сок и настърганата портокалова кора.
Съдът се покрива с домакинско фолио и се охлажда 2 часа в хладилник.
От сместа се загребва с чаена лъжичка и бързо се оформят топчета, който се овалват в шоколадовите пръчици.
Бонбоните се съхраняват в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар