вторник, 28 декември 2010 г.

Кашкавалени солети

Продукти:
150 гр кашкавал
80 гр краве масло
160 гр брашно
4 с.л. пр. мляко
1 ч.л. сол
1/2 каф. л. настъргана лимонова кора

Кашкавалът и маслото се настъргват на ситно ренде. Добавят се млякото, солта и лимоновата кора. Брашното се пресява и добавя на няколко части, докато се получи меко и еластично тесто.
Разточва се на лист с дебелина 0,5 см, нарязва се на лентички, които се дооформят с дебелина и дължина на солети. Нареждат се в тава, покрита с пекарска хартия, и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-15 мин до приятно златист цвят.

Източник: Поваренок.ру

Няма коментари:

Публикуване на коментар