четвъртък, 23 декември 2010 г.

Кекс с цял банан

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 банан
2 ванилии
2-3 ч.л. какао

Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Добавят се млякото със содата и олиото. Разбърква се леко и внимателно се прибавя пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се разделя на две части. Бялата се ароматизира с ванилиите, а за кафявата се добавя какаото.
Бялата смес се изсипва в намаслена продълговата кексова форма. Отгоре се изсипва половината от какаовата смес, в средата се поставя оваляният в галета банан и се покрива с остатъка от какаовата смес.
Кексът се пече в умерена фурна 35 мин или до готовност.
По желание се гарнира с шоколадов топинг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар