четвъртък, 23 декември 2010 г.
Дамски каприз
Продукти:
5 жълтъка
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ванилия
За белтъчната глазура:
5 белтъка
10 с.л. захар
1 ч.ч. ягодов- конфитюр
1 ч.ч. едро смлени орехи
Жълтъците се разбиват със захарта до пухкав крем.
Прибавят се олиото, киселото мляко със содата, ванилията и брашното.
Изсипва се в намаслена правоъгълна тава и се пече 40 мин на 160 градуса.
Изстинал, блатът се намазва с ягодовия конфитюр, посипва се плътно със смлените орехи и с белтъчната глазура, приготвена от разбитите със захарта белтъци.
Запича се до светлорозово на горен реотан.
Преди сервиране се нарязва на квадратни пастички.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Правоъгълна тава, но приблизително с какви размери, много голям ли става сладкиша?
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеКолкото по-малка е тавата, толкова по-дебел ще стане. Може да използвате тава с размери 40/25 см.
Хубави почивни дни Ви желая!