вторник, 28 декември 2010 г.

Бонбони Рафаело"

Продукти:
1 консерва подсладено кондензирано мляко
150 гр кокосови стърготини
50 мл Пина колада - кокос
кокосови стърготини за овлаване

по желание - цели, обелени бадеми

Кондензираното мляко се изсипва в касерола и се бърка на тих огън до сгъстяване. Прибавят се кокосовите стърготини и се разбъркват енергично, за да не загори, до получаването на гъста, кремообразна смес. Ароматизира се с Пина коладата.
Охлажда се 2 часа в хладилник. От кокосовата смес се откъсват парченца, оформя се кръгъл бонбон, във вътрешността на който по желание може да се постави цял бадем. Бонбоните се овалват в кокосови стърготини и се съхраняват в хладилник до сервирането.

1 коментар: