понеделник, 27 декември 2010 г.

Чийзкейк "Жираф"

Продукти:
За тестото:
200 гр краве масло
175 гр захар
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. какао
300 гр брашно
За крема:
200 гр обезсолена извара
175 гр захар
2 яйца
2 ванилии
2 с.л. натурално нишесте
300 мл сметана
За тестото мекото масло се разбива със захарта до гладък крем.
Прибавя се яйцето, содата, какаото и брашното. Омесва се гладко тесто. Завива се с домакинско фолио и се охлажда 30 мин. в хладилник.
За крема изварата се разбива със захарта на ниски обороти с миксер. Прибавят се яйцата, ванилиите и нишестето.
След това се прибавя сметаната и се разбърква до хомогенност внимателно на ръка.
От охладеното тесто се отделя малка част. Останалото се оформя с ръка по дъното и борда на застлана с пекарска хартия тортена форма. Излива се кремът. От отделеното тесто се оформят парченца и се разпределят на повърхността на крема като петна на жираф.
Чийзкейкът се пече 50 мин. на 180 градуса.

Източник: Поваренок.ру

1 коментар:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване