вторник, 28 декември 2010 г.

Шоколадови сладки "Трюфел"

Продукти:
200 гр черен шоколад
100 гр краве масло
100 гр захар
2 ванилии
35 гр натурално какао
3 яйца
200 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
50 гр пудра захар за овалване

Шоколадът се начупва на парчета и заедно с маслото се разтопява на водна баня.
Охлажда се, добавят се захарта и ванилиите и при непрекъснато разбиване на ниски обороти с миксера - едно по едно и яйцата.
Брашното се пресява с бакпулвера, добавя се щипка сол.
Към тестото се добавят какаото и брашното. Разбива се до гъсто, лепнещо тесто.
С помощта на чаена лъжичка се оформят топчета с големина на орех. Овалват се обилно в пудрата захар и се нареждат в тава, покрита с пекарска хартия на разстояние едно от друго.
Трюфелите се пекат 15 мин на 180 гр, докато леко се надуят и напукат, а вътрешността им остане влажна.

Източник: 7say.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар