вторник, 21 декември 2010 г.

Фокача с розмарин и чери домати

Продукти:
600 гр брашно
350 мл хладка вода
1 ч.л. сол
4 с.л. зехтин
1 пакетче /7 гр/ суха мая
7-8 чери доматчета
стръкче пресен розмарин
морска сол

В хладката вода се разтваря маята, прибавят се солта и зехтинът.Над закваската се пресява брашното и се омесва гладко тесто. Оставя се да втасва около час.
Премесва се отново и се оформя на правоъгълник с дебелина 1,5 см. Намазва се със зехтин.
Чери доматчетата се измиват и подсушават, разрязват се на половинки  и се подреждат на повърхността на фокачата. Наръсва се с морска сол и листчета пресен розмарин /или изсушен/. Оставя се да втаса още 20 мин. Пече се в загрята фурна 40 мин или до зачервяване.
Завива се с кърпа и се оставя така до поднасянето й.
*По идея на сп. "Кулинарен журнал"

Няма коментари:

Публикуване на коментар