четвъртък, 23 декември 2010 г.

Сладкиш с кайсии

Продукти:
2 яйца
2/3 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
5 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
2 ванилии
5-6 добре узрели кайсии
2 с.л. захар за поръсване
пудра захар

Яйцата се разбиват със захарта до пухкав, гъст крем. Прибавят се последователно киселото мляко със содата, олиото, брашното и ванилиите. Получава се малко по-гъсто от кексово тесто.
Изсипва се в квадратна форма /26х26 см/, застлана с пекарска хартия и се заравнява. На повърхността се подреждат четвъртинки каисии с разреза нагоре. Във всеки отвор се сипва по малко захар.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна около 25-30 мин или до суха клечка.
Изстинал, се наръсва обилно с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар