Продукти:
100 мл глюкоза
200 гр мед
100 мл. олио
50 гр пудра захар
500 гр брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. канела
Глазура:
100 гр натурален шоколад
30 гр краве масло
В подходящ съд на слаб огън затоплете глюкозата, меда, олиото и пудрата захар, докато сместа стане хомогенна.
Изсипете я в пресятото брашно, добавете содата и канелата и омесето меко, леко лепнещо тесто.
Разточете на кора с дебелина 5 мм и с изрежете кръгли бисквити. Наредете в тава върху пекарска хартия и печете в умерена, предварително загрята, фурна докато меденките покафенеят.
За глазурата разтопете в микровълнова фурна или на водна баня начупеният на квадратчета шоколад заедно с маслото. Потопете половинката на всяка меденка и наредете върху решетка, за да се отцеди и стегне глазурата.
Източник: Домашна кухня, Иван Звездев
Няма коментари:
Публикуване на коментар