четвъртък, 23 декември 2010 г.

Ябълков щрудел

Продукти:
1 пакет фини точени кори
600 гр едро настъргани ябълки
200 гр захар
100 гр едро нарязани орехи
50 гр галета
1/2 капсула ромова есенция
1 ч.л. канела
мазнина за намазване на корите
пудра захар за поръсване

Ябълките се обелват, почистват от семенниците и се настъргват на едро ренде. Смесват се със захарта, орехите, канелата, галетата и ромовата есенция.
Всяка кора се намазва до половината с мазнина и се прегъва на две /по дължина/. Поръсва се с плънка, навива се на руло и после - на охлюв. Подреждат се върху пекарска хартия, напръскват се съвсем леко с мазнина и се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна. След изстиване щруделът се поръсва обилно с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар