Продукти
За блата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
100 гр смлени орехи
За сиропа:
2 ч.ч. прясно мляко
125 гр краве масло
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
Яйцата се разбиват със захарта.
Внимателно към тях се прибавят пресятото заедно с бакпулвера брашно и орехите.
Изсипва се в тортена форма и се пече 40 мин на 150 градуса.
За сиропа се кипват всички продукти. С горещия сироп се залива изстиналият блат, надупчен предварително с вилица.
Наръсва се с шоколадови пръчици.
По желание сладкишът може да се гарнира с белтъчна глазура или сметана.
Източник: Росен Петров, Те готвят
Няма коментари:
Публикуване на коментар