Продукти
За блата:
6 яйца
6 с.л. захар
1 с.л. брашно
1 с.л. грис
3 с.л. какао
За пълнежа:
500 мл. течна сладкарска сметана
конфитюр от вишни
какао за поръсване
Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се брашното, гриса, какаото и разбитите с щипка сол на сняг белтъци.
Сместа се изсипва в правоъгълна тава върху пекарска хартия и се пече в умерена фурна до готовност.
Още горещ блатът се поставя заедно с хартията върху кърпа и се завива заедно с нея на руло.
Като изстине се развива, хартията внимателно се отлепя. Намазва се обилно с разбитата сметана, разпределя се сладкото от вишни и се навива на руло.
Намазва се и отгоре със сметана и се поръсва с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар