вторник, 28 декември 2010 г.

Линцерови сладки

Продукти:
500г брашно
250г масло
200г пудра захар
2 яйца 
кората на един лимон

за слепване - касисов, вишнев или друг по-кисел мармалад (най-добре червен)
пудра захар за поръсване

Пресяват се заедно брашното и захарта, в кладенче се изсипват яйцата. Мекото масло се реже на филийки и се слага около яйцата. Прибавя се лимонената кора. Омесва се гладко тесто, покривасе добре с домакинско фолио и се оставя да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) вхладилник.
Преди печене се разточва кора - 0,5см дебела и се изрязват различни формички - най-добре
 колелца, цветя, сърчица, като едната формичка е  пълна, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата.Пекат се на около 170° до порозовявяне - стават много бързо и трябва да се внимава да не изгорят.
Съхраняват се в метална кутия с капак.
Седмица преди Коледа се слепват със сладко и поръсват с пудра захар.
Източник: Наталина_Гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар