вторник, 21 декември 2010 г.

Казанлъшки понички

Продукти:
500 г. брашно
500 мл. вода
1/4 п. прясна мая
1 с.л. захар (мед)
щипка сол

В машината за хляб се слагат продуктите на програма "месене и втасване". Ако се меси ръчно - омесва се и се оставя да втаса около 30 - 40 мин. Тестото става сравнително рядко.
Гребва се по малко от тестото със супена лъжица и се пуска във вряща мазнина. Поничките се пържат от двете страни до златисто. поръсват се с пудра захар или се гарнират с топинг по желание.

*Може да се използва специален шприц за понички - така поничките ще станат като оригиналните с дупка в средата.

Източник: Гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар