вторник, 21 декември 2010 г.

Броколи със сметана и кашкавал

Продукти:
500 гр броколи /прясно или замразено/
150 гр заквасена сметана
100 гр настърган кашкавал
1-2 с.л.олио
 сол и черен пипер на вкус

Броколито се измива и накъсва на розички ако е прясно. Бланшира се за 5-7 мин във вряща вода. Ако е замразено - изсипва се в дълбок тиган с олиото и розичките се обръщат един-два пъти. Налива се около 100 мл вода и тиганът се похлупва с капак за 5 мин.
Сметаната се разбърква с малко от течността в тигана и се изсипва при броколито. Похлупва се за още 5 мин на тих огън, овкусява се със сол и черен пипер.
Преди да се свали от огъня се наръсва с кашкавала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар