сряда, 22 декември 2010 г.

Бисквитена торта с шоколад

Продукти:
2 опаковки бисквити "Пти бьор" - 300 гр
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кафява захар
100 гр натурален шоколад
1-2 ванилии

За глазурата:
100 гр натурален шоколад
50 гр краве масло
едро нарязани орехи

Млякото се слага на огъня със захарта и начупения шоколад до стопяването им. Ароматизира се с ванилиите и с него се заливат едро начупените бисквити. Сместа се изсипва в тортена форма. Престоява няколко часа в хладилник.
За глазурата шоколада се разтопява заедно с маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Залива се тортата. Посипва се с орехите.

Източник: Пети_Гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар