Продукти:
2 опаковки бисквити "Пти бьор" - 300 гр
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кафява захар
100 гр натурален шоколад
1-2 ванилии
За глазурата:
100 гр натурален шоколад
50 гр краве масло
едро нарязани орехи
Млякото се слага на огъня със захарта и начупения шоколад до стопяването им. Ароматизира се с ванилиите и с него се заливат едро начупените бисквити. Сместа се изсипва в тортена форма. Престоява няколко часа в хладилник.
За глазурата шоколада се разтопява заедно с маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Залива се тортата. Посипва се с орехите.
Източник: Пети_Гответе с мен
Няма коментари:
Публикуване на коментар