сряда, 22 декември 2010 г.

Торта "Рози и сърца"

Продукти:
За блатовете:
По една доза Шоколадов сладкиш с майонеза за всеки блат /2 блата/

Крем:
1 консерва подсладено кондензирано мляко
250 гр краве масло
100 гр кокосови стърготини

Глазура:
200 грама тъмен шоколад
50 гр краве масло

Всеки блат се изпича в тортена форма с диаметър 26 см. Охлаждат се.
За крема маслото се разбива с кондензираното мляко на пухкав крем. Добавят се кокосовите стърготини.
Долният блат се поставя отново в тортената форма, отгоре се изсипва всичкият крем. Слага се за час в хладилника. Покрива се с втория блат.
За глазурата шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Излива се върху тортата, облива се и борда и се заглажда.
Фигурките са изработени от Руска мастика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар