Продукти:
500 гр. свинско нетлъсто месо
1 глава лук
4-5 пресни червени чушки или 2-3 печени
250 гр. заквасена сметана
олио за пържене
сол, червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус.
Месото се нарязва на хапки и се подсушава.
Лукът, нарязан на полумесеци, се запържва до златисто в малко мазнина. Прибавя се месото, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. След като месото промени цвета си се добавят нарязаните на ивички чушки. Налива се малко вода, похлупва се и се оставя на тих огън около 40 мин, като периодично се разбърква.
След като месото уври, се добавя сметаната и чубрицата. Вари се още няколко минути до сгъстяване на соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар