Продукти:
1 кг. пиле или пилешки разфасовки
2 глави лук
4-5 картофа
250 гр. царевица от консерва
100 гр. топено сирене
сол, чесън на прах, риган, черен пипер
Пилето се нарязва на порции. Овкусява се с подправките и се запържва до зачервяване.
Нарязаният на полумесеци лук се прибавя към месото, добавя се царевицата и се задушва още 5 мин.
Нарязаните на колелца картофи се нареждат в подходящ съд, отгоре се изсипва пилето с лука и царевицата.
долива се малко вода. Пилето се пече под капак или алуминиево фолио около час. В края на печенето капакът се отстранява, отгоре се нарежда нарязаното на кръгчета топено сирене и се запича докато се разтопи.
Източник: сп. "Кулинарен журнал"
Няма коментари:
Публикуване на коментар