Продукти:
1 кг. кайма
1 глава лук
1 яйце
2 филии сух хляб
магданоз, чубрица или и двете
сол и черен пипер на вкус
За пълнежа:
3 твърдо сварени яйца
3 кисели краставички
1 сварен морков /или от туршия/
3 с.л. стерилизиран грах
За намазване:
1 белтък
100 гр. настърган кашкавал.
Каймата се омесва по познатия начин и отлежава поне 1 час в хладилник. Разстила се на правоъгълник с дебелина 1 см върху намазнено алуминиево фолио.
В единия край на правоъгълника се нареждат четвъртинките яйца, до тях ивички морков и кисели краставички, граха. С помощта на фолиото се навива на руло и се прехвърля в намазнена тава. Намазва се с леко разбит белтък и се пече в умерена фурна.
Преди изваждането се поръсва с кашкавала и се запича до разстопяването му.
Няма коментари:
Публикуване на коментар