Продукти:
500 гр рибно филе
800 гр домати
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 пиперка
1 чорбаджийска шипка
50 мл зехтин
щипка захар
1 дафинов лист
черен пипер и сол на вкус
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът - на тънки пластинки, морковът на кубчета, пиперката - на лентички, чорбаджийската шипка - на тънки колелца.
Зеленчуците се задушават в зехтина до омекване. Прибавят се настърганите на едро ренде домати, 1/2 ч.ч. вода и подправките.
Сосът се задушава 10-тина минути, прехвърля се в тава и върху него се поставят рибните филета. Покриват се със соса.
Ястието се пече 30-40 мин или докато сосът се сгъсти.
Сервира се с резен лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар