вторник, 21 декември 2010 г.

Козунак с три вида плънка

Продукти:
1 доза козуначено тесто

За трите вида плънка:
*100 гр. стафиди /предварително накиснати в коняк/
*1 кутия локум /или по 1/3-та кутия  от различен цвят локум - розов, жълт и зелен/
*1/2 ч.ч. орехи, попарени с подсладено прясно мляко, канела и малко галета
Втасалото козуначено тесто се разделя на три равни части. Всяка от тях съвсем леко се оформя на правоъгълник, по дължината му се поставя съответно стафидите, локумът, нарязан на кубчета и ореховата плънка. Завива се на руло и с трите рула козунакът се сплита на плитка. Прехвърля се в намаслена форма и се оставя да втаса вотри път.
След повторното втасване се намазва с разбит жълтък, поръсва се с кристална захар и се пече около 45 мин. в умерена фурна, първоначално покрит отгоре, за да не изгори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар