вторник, 21 декември 2010 г.

Козуначен венец с орехова плънка

Продукти:
1 доза козуначено тесто

За ореховата плънка:
300 гр. едро нарязани орехи
150 гр. пудра захар
50 гр. галета
200 мл прясно мляко
канела на вкус

Втасалото козуначено тесто внимателно се разстила на правоъгълник с дебелина 1 см.
За плънката млякото завира с пудрата захар. С него се попарват орехите, добавя се канелата и галетата.
С изстиналата плънка се намазва правоъгълника, навива се на руло и се поставя в кръгла форма с отвор в средата. На еднакви разстояния рулото се прерязва от външния край, без да се стига до края. Всяко полуотрязано парче леко се обръща с разрезите нагоре.
Венецът втасва още веднъж, намазва се с разбит жълътък и се пече около 45 мин в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар