вторник, 21 декември 2010 г.

Френска лучена супа

Продукти:
500 гр. лук
2-3 с.л. зехтин
5-6 с.л. брашно
1,5 л. костен бульон /може телешки или пилешки - по ваш вкус/
200 гр. кашкавал
по 1 филийка пълнозърнест хляб на порция
сол, черен пипер на вкус
Нарязаният на полумесеци лук се задушава в зехтина докато омекне. Добавя се брашното и се разбърква. налива се бульонът, подправя се със солта и черния пипер и се вари около 20 мин.
От филийките хляб и кашкавала се правят сандвичи, които се запичат.
Непосредствено преди сервиране върху всяка порция се поставя сандвич /или парче, изрязано с някаква формичка от него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар