вторник, 21 декември 2010 г.

Ароматни питки със зехтин и босилек

Продукти:
600 гр брашно
150 гр кисело мляко
180 мл вода
1 яйце
1 жълтък
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
5 с.л. зехтин
1 пакетче суха мая
1 жълтък1 1 с.л. зехтин
1 кафена лъжичка сух босилек за намазване

Замесва се меко тесто от изброените продукти и се оставя на топло да втаса 45 мин.
Разделя се на 12 еднакви къса, всеки от които се оформя на топка.
Нареждат се една до друга в намаслена тава и се оставят още 30 мин да втасат.
Намазват се с разбития със зехтина и босилека жълтък и се пекат в загрята фурна до зачервяване.
Горещи се намазват с масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар