Продукти:
600 гр брашно
300 мл айрян /хладка вода
1 яйце
1 белтък
5 с.л. олио
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая
1 жълтък за намазване
краве масло и сирене за пълнеж
От продуктите се замесва меко тесто и се оставя 40 мин. да втаса.
Разделя се на 10 еднакви парчета, всяко от които се разточва на възможно най-тънка кора. Кората се намазва с масло, ръси се натрошено сирене и се завива на рулце. Рулцата се навиват на охлюв, поставят се в тава върху пекарска хартия и се оставят да втасат отново.
баничките се намазват с разбития с малко олио жълтък и се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване. Още горещи се мажат с разтопено масло.
Майстор си на тестените изделия, Мариета!
ОтговорИзтриванеА това твое тесто с айран ще пробвам в най-скоро време, още си спомням онези апетитни рогчета със сирене от преди 2 дни :)
Поздравления и за блога! Имаш страхотни рецепти, снимките ти са много нежни и с удоволствие ще се надничам при теб!
Да ти е спорна предпразничната подготовка!
Благодаря, Пеп-чо!
ОтговорИзтриванеА аз от своя страна съм поласкана, че ти си първият посетител във все още незавършения ми блог.