вторник, 21 декември 2010 г.

Фалшива дроб-сърма

Продукти:
500 гр кайма
1 - 1 и 1/2 ч.ч. ориз
300 гр гъби
2-3 моркова
2 глави лук
сол, черен и червен пипер на вкус, чубрица
3 - 4 с.л. олио

За заливката:
300 гр кисело мляко
3 яйца

Морковите се настъргват на едро ренде, лукът и гъбите се нарязват наситно. Задушават се с олиото и малко вода до омекване. Прибавя се каймата и се бърка, докато тя стане на трохи. Овкусява се с подправките, налива се малко вода. След няколко минути се добавя ориза и още малко вода. След като ориза набъбне, добавя се вода до пропорция с ориза 1:3,5. Ястието се пече в умерена фурна да златиста коричка.
По желание се прави заливка от млякото и яйцата и се връща във фурната докато и коричката се зачерви.
Поднася се с кисело мляко.

Източник: в-к 24 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар