вторник, 21 декември 2010 г.

Гювечета

Необходимите продукти са според броя на гювечетата:
пържени картофи
2-3 глави лук, нарязан на полумесеци и задушен в мазнина
печени чушки
колбас, нарязан на кубчета
сирене
доматен сок
по 1 яйце на порция
чубрица, черен пипер[/b]

В гювечетата се сипва последователно: лук, пържени картофи, ивички печени чушки, натрошено сирене, колбас - до изчерпване на продуктите. Във всяко гювече се сипва по 1 каф. чашка доматен сок. В средата му се прави вдлъбнатина, чуква се по 1 яйце и се запичат на горен реотан. По желание яйцето може да се посипе с настърган кашкавал.

Може да се добавят и други продукти - печен/пържен патладжан, пържени тиквички, стерилизирани гъби, бекон, шунка, грах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар