вторник, 21 декември 2010 г.

Телешко с пресен лук

Продукти:
750 гр телешки шол /или рагу/
3 връзки пресен лук
1 глава кромид лук
2 моркова
сол, червен пипер, бахар, дафинов лист, 3 с.л. брашно

Месото /или рагуто/ се задушава в сух тиган докато си пусне мазнината и се зачерви. Ако е необходимо се добавя още малко олио.
Морковите, нарязани на кубчета, и кромида /на по-едри кубчета/ се добавят за няколко минути, докато омекнат.
Прибавя се 1 с.л. сладък червен пипер, сол и пресния лук, нарязн на дребно. Задушава се 2-3 минути и всичко се прехвърля в тенджера под налягане.
Долива се вода до нивото на месото, прибавя се 1 дафинов лист и 2-3 зрънца бахар.
Ястието ври 1 час след завиране на тенджерата.
Брашното се размива с малко вода, добавя се при ястието и се оставя да покъкри няколко минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар