вторник, 21 декември 2010 г.

Никулденски шаран

Продукти:
1 шаран - 1-1,5 кг.
6-7 глави лук
1-1,5 ч.ч. едро нарязани орехи
сол и черен пипер на вкус

Лукът се нарязва надребно и се задушава в равни части масло и вода. Малко преди да придобие златист цвят се прибавят орехите, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се няколко пъти колкото да се смесят и се отстраняват от огъня.
Почистеният от вътрешностите шаран се осолява и се пълни с плънката. Зашива се с дебел конец. Поставя се в тава, налива се малко вода. Отгоре се нареждат резенчета лимон.
Пече се до готовност в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар