вторник, 21 декември 2010 г.

"Меча лапа" с риба

Продукти за 6 порции:
1 кг картофи
2 големи филета пангасиус /или друга бяла риба/
100 гр майонеза
1 яйце
100 гр твърд кашкавал
2 скилидки чесън
девисил, къри, сол, черен пипер на вкус

Филетата пангасиус се разрязват всяко на три части. Майонезата се разбърква с подправките и в нея се мариноват филетата за два часа.
Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се, стоят около 5 мин /не повече, за да не почернеят/ и добре се отцеждат от водата. Разбъркват се с яйцето, половината настърган кашкавал и пресованият чесън.
В тава, застлана с пекарска хартия, половината картофена смес се оформя на 6 плоски кръга. Върху всеки се поставя парче филе, заедно с майонезата, покриват се с останалите картофи.
"Мечите лапи" се пекат в предварително загрята фурна 35 мин, като малко преди да са готови се посипват с останалия настърган кашкавал.

Източник: Лабрекс_Форум БГ-Мамма

1 коментар:

  1. Правя го вече N-пъти .............невероятно вкусно!Довечера пак ще е менюто ни,та реших да напиша отзив,с който да благодаря на авторката за невероятната рецепта.
    Приготвя се лесно,изглежда много представително,а вкусът е фантазия.Може да се експериментира и с подправките и вида риба.Аз го приготвям с тилапия филе,пангасиусът ми е малко мазничък и си позволявам повечко кашкавал.
    Още един път-благодаря!

    ОтговорИзтриване