вторник, 21 декември 2010 г.

Картофено руло с шунка и кашкавал

Продукти:
1 кг. сварени картофи
1 глава ситно нарязан червен лук
1 яйце
сол и чубрица на вкус

За пълнежа:
300 гр. шунка
200 гр. кашкавал
2 твърдо сварени яйца

Картофите се обелват и намачкват. Смесват се с яйцето, лука, сол и чубрица на вкус. Разстилат се на пласт с дебелина 1 см. върху намазнено алуминиево фолио. В единия край на правоъгълника се нареждат четвъртинките яйца, а върху тях - кубчетата шунка и кашкавал. С помощта на фолиото се навива на руло и се прехвърля в намазнена тава. Повърхността на рулото се намазва обилно с масло.
Пече се до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар